Kuşadası'nda otel işletmecisi baba ile oğlunun silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü otelde konaklayan yerli ve yabancı turistler, korkunç infazın ardından korkuyla otelden ayrıldı.
Bilindiği gibi, Kuşadası'nın en işlek caddelerinden biri olan, İstiklal Caddesi'ndeki Yunus Pansiyon olarak ta bilinen Dereli oteli işleten 45 yaşındaki Mustafa Dereli ile oğlu 16 yaşında Nejdet Dereli dün gece Saat: 00.30 sıralarında otelin lobisinde turistlerin gözleri önünde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişti. Kuşadası'nda büyük yankı uyandıran silahlı saldırının ardından, Dereli Otel'de konaklayan yerli ve yabancı turistlerde büyük gözlerinin önünde işlenen cinayetlerden sonra büyük korkuya kapılmıştı. Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemenin ardından, hayatlarını kaybeden baba-oğul Kuşadası Devlet Hastanesi'ne morguna kaldırılırken, otele giriş ve çıkışlarda yaklaşık 5 saat süreyle yasaklanmıştı.
Otele giriş ve çıkışların serbest bırakılmasının ardından silahlı saldırıya tanık olan yerli ve yabancı turistler korkuyla bavullarını ve eşyalarını alarak, kaçarcasına otelden ayrıldı. Özellikle yerli turistler, tatillerini geçirmek için geldikleri otelde, otel sahibi ile oğlunun öldürülmesi sonucu büyük üzüntü yaşadıklarını ve tatillerinin zehir olduğunu söylediler.