Denetimlere kaymakamlarında katılmasını isteyen Vali Coş, turizm sezonunda her işyerinin 3-4 defa denetlenmesini gerektiğini dile getirip, hijyen kurallarına riayet eden işyerlerinin ödüllendirilmesini, kurallarla uymayanların ise ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Didim’de geçtiğimiz hafta meydana gelen toplu gıda zehirlenmesi sonrasında kaymakamlara gıda denetimlerine daha fazla önem verilmesi için uyardı. İl koordinasyon kurulu toplantısında ilçe kaymakamları ve daire müdürlerine yönelik uyarılarda bulunan Vali Coş, özellikle turistik bölgelerde denetimlere ağırlık verilmesini talep etti.
Didim’de geçtiğimiz hafta turistik bir otelde 81 kişinin yedikleri yemekten zehirlendiğini dikkat çeken Vali Coş, gıda güvenliğinin hat safhada olması gerektiğini kaydetti. 
İŞLETMELER SEZONDA EN AZ 3 YADA 4 DEFA DENETLENMELİ
Aydın il genelinde gıda güvenliği açısından çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü anımsatan Aydın Valisi Coş, özellikle sahil bölgelerinde bu tarz olayların yaşanmasının Aydın’ın adını zedeleyeceğini söyledi. Gıda denetimlerinin arttırılması yönünde kaymakamlara talimat veren Vali Coş, “Yapılan denetimlerde kaymakam olarak sizlerde bulunun. Eğer bölgenizde gıda kontrolörü yetersiz ise biz buradan size memur gönderelim. Özellikle denetimlerinizi mesai saatleri haricinde yani akşamları yapın. Öte yandan sahil bölgelerinde bir işletmeyi sezon boyunca en az 3 yada 4 kere denetleyin. Yaptığınız denetimlerde ise doğru yapanı takdir ve teşekkür ile ödüllendirelim, yanlış yapanı ise en ağır şekilde cezalandıralım” diye konuştu.