Erdoğan başı açık ve kapalı kadınları eliyle işaret etti: İşte manzara burada
Partisinin Üsküdar İlçe Kadın Kolları kongresine katılan Başbakan Erdoğan, "Sadece başı açık kadınlar mı laik olur? Başı kapalı kadınlar laik olmaz mı?" diye sordu.

Bir başkasının özgürlük alanına müdahe edilmesinin sıkıntı yaratacağını hatırlatan Erdoğan, "Bütün bu olanlar karşısında farklı noktaya çekenler var. Bu ülkede milletin kendi içinde hiçbir problemi yoktur. Benim ülkemde başı açık, başı kapalı kadınların kendi aralarında hiçbir problemi yok. "İşte manzara burada" diyerek salonda içiçe oturan başı kapalı ve başı açık kadınları gösterdi.

"Benim başı açık, başı kapalı herkes kardeşimdir" diyen Erdoğan, "Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü" sözünün rehberleri olduğunu söyledi. Salondan uzun süre alkış alan Erdoğan, "Kimsenin bunu bir istismar diye nitelemeye hakkı yok. Bu bir haktır. Bu ülkede toplumsal mutabakat var, kurumsal mutabakat" dedi.

"KANUNLAR, ANAYASA ÇERÇEVESİ İÇİNDE ÇÖZELİM İSTİYORUZ"

Bu ülkede laiklik konusunda ayrımcılık yapıldığını dile getiren Erdoğan, "Sadece başı açık kadınlar mı laik olur? Başı kapalı kadınlar laik olmaz mı?" diye sordu.

Başı açık, kapalı herkesin laiklik, demokratik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıktığını kaydeden Erdoğan, "Kişi laik olmaz devlet laik olur. Biz laik devletimizin laik neferleri olarak yolumuza devam ediyoruz. Kimse bizi gölgelemeye çalışmasın" dedi.

Türban konusunda MHP ile varılan uzlaşmayı hatırlatan Erdoğan, "Mecliste iki parti olarak bunun için teknik çalışmayı sürdürüyoruz. Kanunlar, anayasa çerçevesi içinde çözelim istiyoruz. Artık bu sorun ortadan kalksın. enerjimizi boşa harcamayalım. Bu ülkenin evlatları omuz omuza yürüsün, şüpheci olmasın" diye konuştu.