MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, ''Başörtüsü, Polis Akademisi ve askeri okulların dışındaki tüm yüksek öğrenim kurumlarında serbest olacak'' dedi.

Başörtüsü sorununun çözülmesi isteğiyle AK Parti'ye anayasa değişikliği önerdiklerini ifade eden Şandır, şunları söyledi:

''Başörtüsü konusunda AK Parti'nin 5 yıldır yapamadığını MHP olarak biz gerçekleştireceğiz. Ümit ederiz ki samimi olup, kararlı davranarak birtakım tepkilerden korkmazlar ve başörtüsü sorunu bu defa Anayasa'da bir düzenlemeyle çözülmüş olur. MHP olarak biz inanç değeri olan başörtüsünden dolayı kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz. Ayrıca başörtüsü, bir siyasi simge olarak cumhuriyetimizin laik ve demokratik değerlerine tehdit teşkil etmemelidir, bir tehdit olarak kullanılmamalıdır. MHP olarak biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin laik, demokratik yapısına çok önem veriyoruz, koruyoruz.''

MUTABAKAT METNİ HAZIRLANIYOR

Şandır, gelecek hafta bir mutabakat metni hazırlanacağını, bu metinde Anayasa'nın 10. maddesindeki ''yasa önünde eşitlik ilkesine'' ve Anayasa'nın 42. maddesindeki ''eğitim ve öğrenim hakkı''na dayalı bir düzenleme yapılacağını kaydetti.

Böylece, özgürlükler bağlamında başörtüsünün kullanılması serbest bırakılacağını belirten Şandır, ''Başörtüsü, Polis Akademisi ve askeri okulların dışındaki yüksek öğrenim kurumlarında serbest olacak. Polis Akademisi ve askeri okullar, yüksek öğrenim kapsamında olmalarına rağmen özel kanunları olması nedeniyle bunun dışında tutuyoruz'' dedi.

A.A