Türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin girişimler, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği"nin öncülüğünde, “222-A: 2. Ayın 2'sinde Saat 2'de Anıtkabir'de" sloganıyla yarın saat 14.00'de Anıtkabir"de protesto edilecek.

Anıtkabir'de gerçekleştirilecek buluşmaya KESK, TMMOB'a bağlı meslek odaları, İşçi Partisi Öncü Kadın temsilcileri, Hacıbektaş ve Yükseköğretim Kurumlarına Yardım Derneği, Avrasya Kültür ve İşbirliği Lobisi Vakfı, Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği, Köy Dernekleri Federasyonu, Anadolu Eğitim Sendikası da destek verecek.

Aslanlı Yol'dan birlikte yürüyerek Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulduktan sonra katılımcılar adına, ÇYDD Ankara Şubesi Başkanı Ülkü Günay mozoleye çelenk koyacak. Ardından, hazırlanan ortak metin, Anıtkabir Ziyaretçi Defteri'ne Günay tarafından yazılacak ve imzalanacak.

Türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını öngören Anayasa düzenlemesine karşı düzenlenen toplumsal hareket, Ankara ile sınırlı kalmayacak. Türkiye"nin çeşitli il ve ilçelerinde bulunan CKD ve ÇYDD şubeleri, Atatürk anıtları önünde biraraya gelecek.