Türban takmayanın da güvencesinin olması lazım

Başbakan Erdoğan"la yaptığı görüşmeyi anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan "Önce süratli bir şekilde komisyon kuralım türban olayını çözelim. Siz de zaten bunu miting meydanlarında söylediniz" dedi bana” diye konuştu.

Sadece türban demedik

Kılıçdaroğlu, Dündar"ın “Türban konusu çözülürse yeni anayasanın da seçimleri beklemeden değiştirilebileceği izlenimi edindiniz mi?” sorusu üzerine sorusu üzerine şöyle konuştu: “Öyle bir temennisi var Sayın Başbakan"ın. Ben de şunu söyledim: "Sadece türban sorununu biz çözeriz, demedim. Dokunulmazlıkları da biz çözeriz, YÖK"ü kaldıracağız, bu konuda ciddi bir düzenleme yapacağız. Ve en önemlisi 12 Eylül"ün ürünü olan yüzde 10 barajı var. Bunların hepsini uzlaşma ile kaldıralım. Siz 12 Eylül darbesine karşıydınız, biz de karşıyız.

O zaman gelelim bir araya, 12 Eylül"ün ürünü olan bütün düzenlemeleri gözden geçirelim, yeni, çağdaş, demokratik bir anayasa ve yasalar bütünü ortaya koyalım. Bunun için biz uzlaşmaya hazırız." Bunu söyledik, ondan sonra içeriye Bendemir Palandöken girdi ve dedi ki başkanlık divanı seçildi oraya geçiyoruz. Ve böylece oradan ayrıldık. Sadece bir sohbet. En azından gazetelerde yer alan düşünceler ya da söylemler benim ve Sayın Başbakan"ın ağzından karşılıklı birbirimize ifade edildi. Diğer bakanlar da dinlediler. Bakın biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Hukuk devleti demek Anayasa Mahkemesi"nin, yargının verdiği kararları gözardı etmek anlamına gelmez. Hukuk devletinin gereklilikleri yerine getirilecek ve o gereklilikler içinde sorun çözülecek. Olayı sadece bir kişinin türban takmasının ötesinde türban takmayanların da güvencelerinin olması lazım. Kim verecek bu güvenceleri. Referandum sürecinden yeni çıktığımız için bütün yurttaşlarımızın belleklerinde de vardır. Bizim ülkemizde anayasa değişti. 26 maddesi değişti. Bildiğim kadarıyla 2 üniversite dışında hangi üniversiteler konuştu?”