YALOVA'da partisinin Belediye Başkanı adayını açıklayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Kaşarlanmış siyasetçilerle değil, genç kardeşlerimizle, değişerek, yenilenerek büyüyeceğiz ve yerel seçimlerden galip çıkan biz olacağız" dedi.

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin Yalova belediye başkan adayı 37 yaşındaki Ertan Şener. Erhan Şener'in başkan adaylığını, CHP Milletvekili Muharrem İnce partisinin il başkanlığı önünde düzenlediği toplantı ile açıkladı. Türbanlı CHP'lilerin de katıldığı toplantıda, toplumun yüzde 65'inin gençlerden meydana geldiğini dile getiren CHP İl Milletvekili Muharrem İnce, "Kaşarlanmış siyasetçilerle değil, genç kardeşlerimizle, değişerek, yenilenerek büyüyeceğiz ve yerel seçimlerden galip çıkan biz olacağız" dedi. Partisinde ortak akıl kullanılarak, gençlerin ve yeni yüzlerin siyasette önünü açacaklarını savunan CHP Milletvekili İnce, şöyle devam etti:

"Partimizde 38 yaşında milletvekili adayı çıkarmıştık. Şimdi 37 yaşında belediye başkan adayı çıkaracağız. En büyük hayalim şudur CHP'de 25 yaşında bir il başkanı çıkarmak. Toplumun yüzde 65'i genç. Biz bu partiyi ancak böyle büyüteceğiz. Değişimi, demokrasiyi, dayanışmayı, gücümüzün büyümesini istiyorsak, değişen dünyada bunu yapacağız. Kaşarlanmış siyasetçilerle değil, iş yaşamında başarılı olmuş, meslekte başarılı olmuş kardeşlerimize,

`Kenarda durma gel buraya arkandayız, birlikte çalışacağız' diyeceğiz. Geçmişte öğretmenlik yaptım. Erhan Şener'in öğrenciliğine kefilim. İlçe başkanlığı yaptı, ilçe başkanlığına kefilim. Belediye başkanlığına da kefil olduğum bir kardeşim, CHP'nin belediye başkan adayı Ertan Şener'dir. Başbakan açıklama yapmış, `İkinci olursam bırakırım' diye. Demek ki korkuyor. Bugün AKP ile CHP arasındaki bu çekişmeden seçimlerde yüzümüzün akıyla galip çıkacağımıza ben inanıyorum."

Açıklamasında, partisinin Termal belediye başkan adayının da Güneş Acar olduğunu belirten Muharream İnce, daha sonra oluşturduğu araç konvoyu ile şehir turu attı.

DHA