TURA Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner, 1966’da İstanbul’da kurulan acentanın Kuşadası dahil Türkiye’ye gelen yabancı kruvaziyer gemisi yolcuları için kara turları düzenlemek konusunda uzmanlaşmış bir kurum olduğunu söyledi.
Kuşadası Pine Bay Tatil Köyü’nde gerçekleştirilen toplantıda, Tura Turizm rehber Oscarları dağıtılırken, iş ortakları ve tedarikçilere de ödüllerin verilirken, çok sayıda rehber ve çalışan ile başarılı bir 2011 yılı değerlendirmesi yapıldı. Bu arada, Kuşadası Belediyesi’ne de İbramaki Sanat Galerisi’ni yeniden düzenlenerek kültür ve sanat etkinlikleri yapılan bir yer olarak kazandırması ve Kuşadası Walking Tour sırasında verilen katkı için teşekkür edilerek plaket verildi.
Toplantıda ayrıca 2012 sezonu firmalar, gemiler limanlar ve beklentiler ile Multimedia Tour system, Techno-friendly tour, Highlights of Ephesus with an i-Pad sunumları yapıldı. Tura Turizm ile çalışan 800 rehber, 140 çalışan ile 2011 de 1 milyon turiste hizmet verildiği anlatıldı. Tura Turizm, Outgoing departmanı ise yılda 10.000 Türk Turisti yurtdışına gönderdiği vurgulanarak Turizmde ilkleri gerçekleştirdikleri belirtildi. Arşivinde 72 adet ulusal ve uluslar arası ödül bulunduran Tura Turizm; turizm sektörünün Oscar'ı olarak bilinen Seatrade ödülünü alan ilk Türk şirketidir.
KRUVAZİYER TURİZMDE İLKLERİN ÖNCÜSÜ
Tura Turizm, kruvasiyer turizminde Türkiye’de bir çok ilkin öncüsü oldu. Kruvaziyer turizmindeki projeleri ve Türkiye yi tanıtım alanındaki katkılarından dolayı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner, 2004 yılından bu yana kruvaziyer camiasının en büyük organizasyonu SEATRADE bünyesinde pek çok kez konuşmacı-panelist olarak Türkiye'den davet edilen tek kişi oldu. Ayrıca, Akdeniz Limanları Birliği (Medcruise )'nin Sochi'de gerçekleştirdiği 2007 genel kurulunda Erkunt Öner, Karadeniz'de turizm hareketinin başlamasına öncü olduğu ve bölgeyi turistik bir destinasyon haline getirmek için ortaya koyduğu girişimlerden ötürü "Turizm Öncüsü" ödülüne layık görüldü.