Didim’de, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmezi olan günübirlik tekne turları başladı. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği turlarda, tekne sahipleri 25 TL ücret karşılığında Didim sahil şeridindeki koylara gezi düzenliyor.
Altın kum’daki Gümrük Yat Limanı yanına yanaşan ve sabahın erken saatlerinde yolcularını ağırlamaya başlayan tekne sahipleri 10.30 ila 17.30 saatleri arasında turistleri Cennet Adası ile Dalyanaki, Cennet Akvaryum, Akademi ve Doğal Koyları gezdirerek tatilcileri doğa ve denizler buluşturuyor.
Turizm sezonunun hava koşulları nedeniyle geç başladığına işaret eden tekne sahipleri, buna bağlı olarak da günü birlik tekne turlarına Mayıs ayının sonlarına doğru başlayabilediklerine dikkat çekti. Turlara ilginin yavaş yavaş artmaya başladığını ifade eden tekne sahipleri, turlara ilçede yaşayan İngilizler ile tatilcilerin daha rağbet ettiğini kaydetti. Tene sahipleri güneşin ve denizin keyfini çıkarmak isteyenlere teknelerine davet etti.
Günü birlik turların Didim turizmi açısından önemli olduğuna işaret eden Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise, Didim’in bakir koy ve sahillerinin yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çektiğini belirterek, “Havaların ısınmasıyla birlikte sıcak tekne turlarına büyük ilgi oluyor. Turistleri gezdirmek, onları bilgilendirmek ve hoş vakit geçirtmek ilçemizin tanıtımı açısından da önemli bir olgu olarak görüyorum. Her yıl yaz aylarında düzenlenen bu turların ilçemize katkısı da yadsınamaz” dedi.
(HÇ-MB-İK)