Perdeye yansıyan hikâyeler farklı olmasa da, bizi sinemaya bağlayan farklı türlerde filmlerle karşılaşmaya devam ediyoruz. Peki, bugün popüler olan bu filmlerin kaynağında neler var? Westernden komediye, bilimkurgudan korkuya, aksiyondan melodrama uzanan bu türler 100 yılı aşkın tarihlerinde nasıl yollardan geçmiş merak ediyor musunuz? Sinema eleştirmeni Kerem Akça'nın eğitmenliğinde düzenlenecek olan "Tür Sinemasının 100 Yılı" isimli atölye işte yukarıda saydığımız bu sorulara cevap vermeye çalışacak.
Sinema dünyasında fazla ciddiye alınıp önemsenmeyen tür sinemasını bütün kökleriyle gözden geçirecek özgün ve teorik ders programında türler; alt türlerine, formüllerine, furyalarına ve melez türlerine ait filmlerden parçaların eşliğinde 1900’den 2012’ye uzanan süreçleriyle adım adım mercek altına alınacak. 10 hafta sürecek olan sinema atölyesi 3 Nisan’da Kadıköy Kargart’ta başlayacak ve 12 Haziran’a kadar her salı akşamı saat 20.00-23.00 arasında gerçekleştirilecek. Katılım ücreti 400 TL.
Ayrıntılı bilgi ve kayıt için [email protected] e-posta adresinden veya 0 216 330 31 51 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.