Aydın kent merkezinin turizmden pay alamaması problemini çözmek için hazırladıkları projeler kapsamında çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Yaz aylarında 1 günde Aydın"dan transit olarak 80 tur otobüsü geçiyor. Bu otobüsleri şimdiye kadar Aydın kent merkezine sokamadık. Oysa Aydın"ın önemli kültürel ve tarihi zenginlikleri var. Şehrimiz külliyeler açısından çok zengin. Tralles Antik Kentimiz yeterince tanınmıyor. Tralles Antik kentimizdeki kazılara gerekli tüm desteği vereceğiz.İlk etapta hedefimiz haftada 3 tur otobüsünü Aydın"a sokmak Bu yıl sonunda da turist açısından hedeflediğimiz rakamları kamuoyuna açıklayacağız” dedi.
Tur otobüsleri sayesinde il merkezinde ekonomik yaşamı hareketlendirmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Yerel seçim öncesinde çalışmalarına başladığımız bu proje kapsamında önemli bir mesafe kat ettik. Kent merkezine otobüslerle gelen turistler hem tarihi yerlerimi tanıdılar hem de esnafımızdan alışveriş ettiler. Esnafımızdan aldığımız olumlu izlenim nedeniyle bu çalışmayı sürdürme kararı aldık. Bu konuya bundan böyle daha çok ağırlık vereceğiz” diye konuştu.
Başkan Çerçioğlu, Aydın"ın teşvik kapsamındaki İller arasına giremeyişinin tarımsal sanayinin istenilen düzeyde gelişmesini engellediğini sözlerine ekleyerek, özellikle Aydındaki kadın istihdamı konusunda önemli projelere imza atacaklarını kaydetti.