BDP'li Tunceli Belediyesi'ne ait Gökkuşağı Kadın Ekmek Fırını ve Pastanesi'nde çalışırken işlerine son verilen 11 kadın çalışan, işlerine dönebilmek amacıyla yolu trafiğe kapattı.

Trafiğin en işlek olduğu Cumhuriyet Caddesi üzerinde aileleriyle bir araya gelen ve ele ele tutuşan kadınlar, yarım saat süresince yolu trafiğe kapatarak, araçların geçişine izin vermedi.

Tunceli Belediyesi'ne ait fırının yeniden açılması ve işe dönene kadar bu tür eylemlere devam edeceklerini söyleyen kadın çalışanların eylemi, polisin ikna etmesi ile son buldu.

TUMSAŞ şirketine bağlı olan Gökkuşağı Ekmek Fırını'nın kapanmasına ilişkin yönetim kurulu tarafından geçtiğimiz gün yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verilmişti: "Söz konusu TUMSAŞ şirketine bağlı faaliyet yürüten Gökkuşağı Ekmek Fırını ve Pastanesi bir süreden beri çeşitli nedenlerden dolayı piyasada tutunamamış ve buna bağlı olarak da sürekli zarar eden bir işletme haline gelmiştir. Yaklaşık 300 bin liraya yaklaşan borcu ile sürekli zarar eden işletmemiz, kapasite artırımı, ek takviyeler vb tüm önlemlere rağmen kendini toparlayamamış ve toparlama umudu da oluşturamamıştır, bu sebepten dolayı şirket faaliyetini durdurmuştur."