DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye silahlı saldırı düzenleyen Rıza Tunçbilek, tutuklandı.


Şişli Adliyesi'nde Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan Tunçbilek, tutuklanması istemiyle sevk edildiği Şişli Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, Tunçbilek'in, “kasten yaralama” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

Uğradığı silahlı saldırıda yaralan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi"nin sağlık durumuyla ilgili Florence Nightingale Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Mücahit Atmanoğlu açıklama yaptı. Mücahit Atmanoğlu, "Kurşunlama sonrası Şişli Etfal Hastanesi"ne götürülmesi planlanan Süleyman Çelebi, acil bir kararla hastanemize geldi ve bu çok iyi oldu. Dün 3.5 saat süren ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı ve dün geceyi yoğun bakımda geçirdi. Bu sabah ise yoğun bakımdan çıkıp normal odaya alındı." dedi.

Süleyman Çelebi"nin daha önce geçirdiği kalp ameliyatı yüzünden, ameliyat sırasında kalp krizi geçirme riskinin de bulunduğunu anlatan Mücahit Atmanoğlu, "Fakat korkulan olmadı. Şu an durumu iyi. Yaklaşık bir hafta hastanemizde misafir olacak. Talihsiz olayda ameliyat sonrası bacaklarına 6 kurşun isabet ettiği, bunlardan 2"sinin bacaklarında kaldığı görüldü. Diğer kurşunların ise baldırları ve kemikleri kırarak vücuttan çıktığı görüldü. Kırık kemiklere platin yerleştirildi. İyileştikten sonra yürümesinde herhangi bir aksama olmayacak" diye konuştu. -hürriyet