Tuncay Özkan, Tekirdağ'da yaptığı konuşmada yeni kuracağı partinin sinyallerini verdi. Dinleyicilere yeni parti için nisan ayında çalışmaların başlayacağını kaydeden Özkan, Mustafa Kemal Atatürk'ün halkçılık ilkesini yeniden hayata geçireceklerini belirtti.

Tuncay Özcan, 'Biz Kaç Kişiyiz Platformu'nun Tekirdağ'da düzenlediği organizasyona konuşmacı olarak katıldı. Konuşmalarında Ak Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Özkan, sık sık demokrasiye vurgu yaparak, siyasi parti lideri gibi konuşmayı tercih etti. Özcan ilk defa yeni kuracağı partinin sinyallerini verdi.

Yerel seçimlerin yaklaştığını belirten Özkan, katılımcılardan kendilerine yakın adayları desteklemesini istedi. Türkiye'yi kuratarak bir parti kuracaklarını ifade eden Özkan, nisanda çalışmalara başlayacakları sinyallerini verdi. Özkan, "Baharda Türkiye için bambaşka bir yürüyüş başlayacak. Biz bu yürüyüş sırasında bizim gibi düşünen arkadaşlarla bir araya geleceğiz. Hepinizle tek tek görüşüp konuşacağız. Yeni Türkiye'yi sizlerle birlikte kuracağız. Biz Mustafa Kemal'in halkçılık ilkesini yeniden hayata geçireceğiz. Biz Türkiye için kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla bir yolculuk yapacağız. Türkmen yürüyüşü gibi siyaset yürüyüşü yapacağız. Sonunda nereye varacağız biliyor musunuz? 1938'e varacağız. 1938'de kalan devrimleri bittiği yerden alıp götüreceğiz." dedi.

Birçok projeleri olduğunu kaydeden Özkan, "Bana projelerin yok diyorlar. Bir tane proje söyleyeyim. Size 50 tane proje anlatayım. Edirne'den Ardahan'a hızlı tren projesi. Bin kilometre Türkiye'yi bir baştan bir başa 12 saatte kat etme projesi." diye konuştu.