Gazeteci ve 'Biz Kaç Kişiyiz' hareketi lideri Tuncay Özkan bu sabaha karşı İstanbul Bebek'teki evinde polis tarafından gözaltına alındı.

Kanaltürk eski spikeri Duygu Dikmenoğlu ile Kanaltürk eski Haber Müdürü Adnan Bulut ile Esenyurt Belediyesi eski Başkanı Gürbüz Çapan da gözaltına alınanlar arasında yeralıyor.

Operasyonun Ankara ayağında ise emekli albay Tanju Güvendiren gözaltına alındı. Güvendiren eski Ankara DGM savcısı ve askeri yargıtay onursal üyesi idi. Emekli albay halen Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu üyeliği görevini yürütüyor.

EVLERDE ARAMA

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Tuncay Özkan'ın kendisini arayarak, polisin evinde arama yaptığını söylediğini belirtti.

CHP'li Mengü, Özkan'ın kendisini saat 06.40 civarında aradığını söyledi.

Mengü, Özkan'ın Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığını ve polisin arama evini aradığını söyledikten sonra telefon bağlantısının kesildiğini belirtti.

Milletvekili olmadan önce Özkan'ın avukatlığını yaptığını söyleyen Mengü, Özkan'ın ciddi sağlık sorunları olduğunu, devamlı yüksek olan kolesterolünün doktor takibinde olduğunu ifade etti.

Kanal Türk televizyonunun eski sunucularından Duygu Dikmenoğlu'nun da gözaltına alındığı öğrenildi.

Ünlü savcı özel olarak korunuyordu

Ergenekon Operasyonu kapsamında Ankara"da 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri, eski Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi"nin ünlü savcısı emekli Albay Tanju Güvendiren oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı"nın yazılı emriyle bu sabah eski Ankara DGM Savcısı Emekli Albay Tanju Güvendiren, Kardiolog Doktor Mesut Özcan, Adli Sicil Memuru Mahir Akkar ve emekli polis memuru Hasan Kılıçarslan polis tarafından gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü"ne getirildi.
Bu kişilerin ev ve işyerlerinde de arama yapan Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri, gözaltına alınanların sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından ifadelerinin alınması için İstanbul"a gönderileceklerini bildirdiler. Gözaltına alınanlardan emekli Albay Tanju Güvendiren Askeri Yargıtay Onursal Üyesi, Ankara DGM"de çalıştığı dönemde terör örgütlerine yönelik ciddi kararlara imza attığı için özel olarak korunuyordu.

İzmir'de de bir gözaltı

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Kanaltürk televizyonunun eski haber müdürü gazeteci Adnan Bulut, İzmir"de
gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, İzmir"de bir otelde kalan Bulut"u gözaltına aldı. Bulut"un işlemleri tamamlandıktan sonra İstanbul"a gönderileceği bildirildi.

Gürbüz Çapan da gözaltında

İstanbul'da gözaltına alınanlar arasında Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çaban ve bazı adli tıpçıların du bulunduğu bildirilirken Ankara'da da 4 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Özkan'ın doktoru da gözaltında

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Ankara"da 4 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayına getirilen Dr. Mesut Özcan, Adli Tıp
Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi. Özcan, adliye çıkışında, gazetecilerin sorusu üzerine, "Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Evimden alındım, arama yapıldı" dedi. Özcan'ın Tuncay Özkan"ın doktoru olduğu öğrenildi. Bu arada, Ankara"da gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen M.A"nın "adli bilirkişilik" yaptığı belirtildi. M.A, Adli Tıp"tan çıkışında gazetecilere "Ergenekon örgütü üyesiymişiz, alakamız yok. Piyango bize de vurdu" diye konuştu. Ankara"da gözaltına alınanlar diğer iki kişiden birinin emekli yargı mensubu T.G, ötekinin ise polis olduğu belirtildi.

Milliyet