Middlesbrough"nun küme düşmesinin ardından kariyerine İngiltere Premier Lig"de başka bir kulüpte devam etmenin hayâlini kuran 27 yaşındaki futbolcunun aradığı kriterlerde bir ekip bulamamasıyla harekete geçen Kocaman, yaptığı telefon görüşmesinde milli yıldızla ağabey-kardeş gibi konuştu:

“HADİ artık bize gel Tuncay. Bak gelirsen hem UEFA Avrupa Ligi Kupası"nı kaldırırsın hem bizlerle iyi günler yaşarsın. Seni teknik kadro ve yönetim olarak takımda mutlaka görmek istiyoruz. Her şeyin iyi olacağını garanti ediyorum. F.Bahçe senin yuvan. İnşallah sana tekrar F.Bahçe forması giydireceğiz.”

"SEVE SEVE GELİRİM"

KENDİSİNE gelen ani telefon sonrası şaşkına dönen Tuncay Şanlı da, çocukluğundan beri hayranlık beslediği ve büyük saygı duyduğu Aykut Kocaman"asarı-lacivertlilere "olası" dönüşünün sinyallerini verir:

“AĞABEY, ben hep söylüyorum "Hedefim İngiltere Premier Lig"de kalmak" diye.. Bunu kulübüm de gayet iyi biliyor. Ancak şu ana kadar herhangi bir takımla anlaşamadım. Hem istediğim ücreti, hem kulübün bonservisini ödeyecek takım da çıkmadı..

TEKLİFİNİZDEN onur duydum. Birkaç güne kadar size haber vereceğim.. F.Bahçe"yi zaten dikkatle izliyorum. İyi kadro kurdunuz. Teknik direktör olarak Daum da iyi bir tercih.. Beni tanıyorsunuz Aykut ağabey.. Seve seve F.Bahçe"ye gelirim. Sizin gibi efsane birisinin beni araması da çok hoşuma gitti. Sesinizi duyunca mutlu oldum.”

İLK PLAN KİRALAMAK

İKİ F.Bahçeli"nin konuşması çok olumlu geçti.. Fakat bir de transferin olması için bazı rakamsal gerçekler de var. Tuncay, İngiliz kulübünden yılda 3.5 milyon Euro alıyor. Aynı ücreti F.Bahçe gönülden vermeye hazır. Transferdeki tek pürüz 2007"de M"Boro"ya bedava giden Şanlı"nın 8 milyon poundluk bonservis bedeli.. Bunu ödemek istemeyen sarı-lacivertli yönetimin öncelikli planı, Tuncay"ı İngiliz yetkililerden kiralık olarak almak..