AYDINPOST HABER SERVİSİ-11-12-13 Mayıs tarihlerinde Ankara, Kapadokya, Çanakkale, Fethiye’ye gezi düzenleyerek alanındaki iddiasını bir kez daha ortaya koydu.

Tuncallar Turizm'in diğer gezi fırsatları için tıklayın...

11 Mayıs gecesi Kuyucak Yamalak İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerinin Yamalak’tan hareketi ile başlayan ilk geziye Okul Müdürü Bülent Öntuğ, Sınıf Öğretmenleri Akın Çoban, Nurşin Günaydın, Fatma Bildiri öncülüğünde 4 öğretmen, 8 veli ve 33 öğrenci ile Ankara’ya doğru hareket ettiler. İlk molayı Dazkırı Kaptanlar Tesisleri'nde veren grup ikinci molayı Sivrihisar Nasrettin Hoca Yay Tesisleri'nde vererek evlerden getirilen börek ve keklerle kahvaltı yaptılar.Daha sonra Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muhabrebesinin yaşandığı Polatlı yakınlarındaki topraklar ve şehitlikler hakkında bilgi verilerek Ankara'ya ulaşıldı. Saat:09.00'da Anıtkarbir'e ulaşan grubu orada askerliğini rehber olarak askerler karşılayarak Anıtkabir'i gezdirdiler. Anıtkabir ziyaretinin ardından ilk meclisi ve şimdiki meclis binasını gezerek Kapadokya'ya gitmek için yola çıkıldı. Konya Kulu'da Konya'nın meşhur etli ekmeğini yiyerek saat: 17.00’da Ihlara Vadisi’ne ulaşıldı. Yağan yağmur nedeniyle vadi gezisini kısa tutmak zorunda kalan grup konaklayacakları Avanos’taki Suhan Otel’e hareket etti. Akşam yemeğini yiyerek otelde konaklayan grup ertesi gün sabah Rehber Sibel Türkmen eşliğinde Avanos’ta bulunan Asmalı Konak, Göreme Açık Hava Müzesi, Peri Bacaları gezildi. Göreme’den sonra çömlek ve taş süsleme atölyelerini gezerek çömlek yapma çalışmasına katıldılar. Daha sonra Uçhisar Kalesi’ne gidip hediyelik ürünler satın alan grup Kaymaklı Yer Altı Şehri’ni ziyaret etti. Yer Altı Şehri’ni çok beğenen grup geziyi sonlandırmanın üzüntüsünü yaşayarak Yamalak’a geri dönerek geziyi sonlandırdı.

cimg3004.jpg

cimg3007.jpg

cimg3012.jpg

cimg3055.jpg

2. geziye ise Muğla Yatağan Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozar’ın eşi Seyhan Bozer, Erdal Korkmaz, Uğur Kocabaş, Ahmet Esenkaya, Aydın’dan Yüksel-Şule Urut, Tuncer Urut, Halil Berkay Koç, Simge Koç, Nazan Keçeci, Ahmet Keçeci, Bilge Şahin ve ailesi ve Kavaklıdere merkez, belde ve köylerinden ve Aydın’dan katılan 40 kişilik kafile ile Tuncallar Turizm’in deneyimli kaptanlarından Günay Bucak yönetiminde Kavaklıdere’den başlayan yolculukta Çanakkale Gelibolu Yarımadası gezilerek akşamüzeri Nusret Mayın Gemisi ve Aynalı Çarşı görülüp gezilerek konaklama ve akşam yemeği için Helen Otel’e yerleşildi. Yenilen akşam yemeğinin ardından geceyi otelde geçiren grup ertesi sabah Truva Atı ve Kazdağları görüldükten sonra akşam saatlerinde Cunda Adası’na gelindi. Meşhur Saki’nin yerinde ayvalık tostu ve sakızlı dondurmalarını yiyen gruba özel lokma ikramından sonra Kavaklıdere’ye geri dönüş yolculuğuna geçilerek 13 Mayıs gecesi Kavaklıdere’ye gelinerek gezi son buldu.

p5120247.jpg

p5120248.jpg

p5120249.jpg

p5130292.jpg

Son olarak 12 Mayıs günü Aydın Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenleri Mehmet Hacımirzaoğlu, Fatma Kendirli, Mehtap Polat önderliğinde 29 öğrenci sabah saatlerinde yola çıkarak Saklıkent’te özel sabah kahvaltısı yapılarak Saklıkent Kanyon gezildi. Fethiye Ölüdeniz’de görülerek Köyceğiz Dalyan’a gelindi. Tahsin Kaptan'ın tekneleri ile 45 dakikalık kanal turunun ardından Isuzu Plajı’na gidilerek teknelerde hazırlanan öğle yemeği yendi. Yemeğin ardından öğrenciler denizin keyfini çıkartırken akşam saatlerinde dönüş yolculuğuna geçildi. Dönüş yolculuğunda Çine’de bulunan Mehmet-Murat Zengin’in yerinde meşhur çine köftesi yiyen grup Aydın’a dönerek geziyi sonlandırdı.

Gezileri değerlendiren Tuncallar Turizm Tur Operatörü Aydın Avcı, “İlk gezimizde  gezilerimizin yoğunluğu nedeniyle araçlarını bizlere tahsis eden Özikizler Turizm Firması Ortaklarından Ali Bür ve kaptanlarına, Kavaklıdere ve Aydın’lı vatandaşlarımızın katıldığı turda Erdal Korkmaz’a, geziye kaptanlık eden Günay Bucak’a ve gezi Çanakkale Eceabat’ta bulunan Opet Benzin İstasyonu’nda verilen sabah kahvaltısı için Levent Karagöz'e, Çanakkale'deki acentamız Wilusa Rehberlerinden Eyüp Badur ve Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi Gezi Kolu Öğretmeni Mehmet Hacımirzaoğlu’na çok teşekkür ederim. Gezilerimiz her zamanki gibi çok eğlenceli ve güzel geçiyor. Deneyimli kaptanlar eşliğinde güvenli bir yolculuk yaparken, konusunda uzman rehber arkadaşlarımız sayesinde ise gezilen tarihi yerlerin önemini bir kez daha kavramış oluyoruz. Bu güne dek gezilerimizde misafir olan vatandaşlarımıza teşekkür ederken, katılmayanları da birbirinden uygun fiyat koşulları ve farklı gezi fırsatlarından yararlanmaları için Tuncallar Turizm’e bekliyoruz. Karadeniz turları kayıtlarımız devam etmektedir.” dedi.

Fotoğraflar: Aydın AVCI

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg