Güçlü Türkiye Partisi(GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç, "Ermenistan Gizli Servisi" tarafından gözaltına alındığı Erivan"da serbest bırakıldı.

Bekleviç, GTP Genel Başkan Yardımcısı Baybars Örsek ve beraberindeki heyet basın toplantısı yapmak için bugün Ervina"da, "Ermenistan Gizli Servisi" tarafından gözaltına alınmıştı. Birkaç saat süren gözaltı sırasında ifadesi alınan Bekleviç, serbest bırakılarak, gizli servisin gözetiminde Ermenistan"ı terk etti. Bekleviç burada yaptığı açıklamada, Ermenistan Gizli Servisi"nin Ermenistan Dış İşleri Bakanlığı"na göre "çok daha misafirperver" olduğunu belirterek, “Komşusuna bir çay ikram etmeyi çok gören Ermenistan Dışişleri Bakanlığı"na rağmen gizli servis bize karşı çok daha kibar davrandı” diye konuştu. Bir süredir, Ermenistan sınır kapısının açılması için mücadele veren, bu nedenle bugün basın açıklaması yapmak üzere Erivan"a giden Bekleviç, şöyle devam etti:

“Yaklaşık bir yıldır bu konu üzerinde çalışıyoruz ve hangi taraf buna taş koymaya gayret ederse etsin bu sınır kapısını açacağız. Bizim irademiz sınırın açılması yönündedir. Geçici olarak kapatılmış olan sınırın kapılarının aralanması tüm bölgeye huzur ve barış getirecektir. Bu deneyim bize bir ülkenin bağımsız olmasının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hissettirdi. Ermenistan halkı da Türk halkı da sınırın açılması konusunda hemfikirdir. Gerisi teferruattır. Fakat Ermenistan Dış İşleri Bakanlığı maalesef bu konuda üçüncü ülkelerin kontrolü altındadır. Biz ülkemizde aynı bakanlığın bize hitaben birbirinden farklı üç ayrı açıklama yapmasına alışkın değiliz. Durum maalesef çok düşündürücüdür. Bizimle üç kez polemiğe giren Rus Gizli Servisi üç gün boyunca Ermenistan"da basın toplantısı yapmamızı engellemeye çalışsa da bu konuda başarısız olmuştur. Bugün gerçekleştirdiğimiz basın toplantısında açıkladığımız gerçekler Rusları son derece rahatsız etmiştir. Maalesef bir takım karanlık odaklar sivil topluma sadece işaret ettikleri sınırlar içerisinde faaliyet alanı bırakmaktadır. Önümüzdeki günlerde durumu değerlendirip yeni faaliyetler tasarlayacağız.”