Balyoz davasının tutuklu sanığı 60 yaşındaki emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy, cezaevinde eşinden boşanarak, 28 yaşındaki sevgilisi ile evlendi. Eşi Filiz Durusoy’dan yaklaşık 2 ay önce boşanan 60 yaşındaki Recep Rıfkı Durusoy, dün saat 10.00’da Silivri 4 Nolu Cezaevi’nde 28 yaşındaki Melike Kaynak ile evlendi. Kaynak’ın, Durusoy ile uzun süredir sevgili hayatı yaşadığı da iddia edildi. 3 Haziran 2011 günü Balyoz duruşmasına izleyici olarak katılan Kaynak, Filiz Durusoy ve yakınlarının saldırısına uğramıştı. Kaynak ile ilişkisini evliliğe taşıyan Recep Rıfkı Durusoy, cezaevinde nikâhının kıyılmasının ardından, tutuklu yargılandığı Balyoz davasının duruşmasına katıldı. Duruşmaya daha sonra Durusoy’un evlendiği yeni eşi Melike Kaynak da izleyici sıralarında duruşmayı izledi.

‘Veri mağduruyum’

“Balyoz Planı” iddialarına ilişkin 224 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 55. duruşmasının öğleden sonraki bölümünde tutuklu sanık Korgeneral Turgut Atman savunma yaptı. Atman, hakkındaki suçlamaları reddetti. Hastaneden kendi isteğiyle taburcu olarak Silivri’de bulunan duruşma salonuna gelen Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul da savunmasını yaptı. Ertuğrul, “Sahte dijital veri mağduruyum ve bunlarla suçlanıyorum” ifadelerini kullandı. Duruşma 5 Aralık’a ertelendi.

‘O tarihte yemek yapmaktan başka bir şey planlamadım’

DAVANIN tek kadın tutuksuz sanığı Hakim Yarbay Tülay Delibaş savunmasında 1. Ordu Komutanlığı’nda 5 - 7 Mart 2003 tarihlerinde düzenlenen plan seminerine katılmadığını söyledi. O dönem riskli bir hamilelik dönemi yaşadığı için 15 Eylül 2002 ve 13 Haziran 2003 tarihleri arasında ücretsiz izne ayrıldığını ifade eden Delibaş, savunmasını şöyle yaptı: “Ben o tarihlrde yeni doğmuş çocuğumu emzirmekten, ev işleri düzenlemekten ve akşam yemeği hazırlamaktan başka bir tasarı yapmadım.”
vatan