Türkiye’nin en önemli ekonomi buluşmaları arasında yer alan 6. Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı. 2 gün sürecek zirvede, global ve yerel ekonomik konular tartışılacak. Zirveye, aralarında ABD, Avustralya, İngiltere, Finlandiya, Estonya, Yunanistan, Hindistan, Afganistan, Suudi Arabistan ve Malezya’nın en önemli şirketlerinin yönetim kurulu başkanları ve üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 92 iş insanı katılıyor.

Zirvede Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ilk gün, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ikinci gün konuklara seslenirken, zirvenin kapanış konuşmasını ise Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya yapacak.

‘KAMU YENİDEN YAPILANDIRILACAK’

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Şimşek, ilk çeyrekte ılımlı büyümenin devam ettiğini savundu. Şimşek Türkiye ekonomisinin çok boyutlu ve ciddi şoklara karşı direnç göstermiş bir ekonomi olduğunu belirterek “Türkiye’nin hikayesini güçlü kılacak reformların başında yönetimde istikrarı sağlayacak Anayasa reformu var” dedi.

Anayasa değişikliğinden sonra kamunun yeniden yapılandırılmasının gündemde olduğunu belirten Şimşek “Devrim niteliğinde bürokrasiyi nasıl azaltırız şeklinde çalışmamız var… Bütün kamunun verdiği hizmetleri, süreçleri e-devlete taşıyacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin hukuk devletinden uzaklaştığı tezinin doğru olmadığını savunan Şimşek “Türkiye demokraside resesyona girdi algısı var. Doğru değil. Türkiye çok ciddi travmalar yaşadı… Türkiye’nin demokrasiyi, hukuk devletini güçlendirme hedefi vardır. Türkiye asla geri gitmeyecek, içe kapanmayacak, ne dışarıdan ne de batıdan kopacak” yorumunu yaptı.