Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında Fenerbahçeli Semih'e tüküren PSV Eindhoven'li Eric Addo'ya UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu 4 maç ceza verdi.

UEFA'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, Şampiyonlar Ligi G grubu maçında Semih Şentürk'e tüküren Addo'nun sportmenliğe aykırı davranması nedeniyle 4 maç müsabakalardan men edildiği belirtildi.

Açıklamada, Kontrol ve Disiplin Kurulu'nun, maçın video görüntülerini izlediği, maçın 25. dakikasındaki duraklama anında Addo'nun Semih'in suratına tükürdüğünün tespit edildiği belirtilerek, hakem Howard Webb'in sakatlanan oyuncuyla ilgilendiği için olayı göremediği kaydedildi. Kontrol ve Disiplin Komitesi, Fenerbahçeli Semih'in Addo'yu kışkırttığı iddialarını ise dikkate almadı.

UEFA'nın kararına göre Ganalı oyuncu Addo, bundan sonra gruptaki 3 maçta yer alamayacak. Takımının bir üst tura geçmesi durumunda da ilk maçta oynayamayacak. UEFA, Addo'nun cezasına gerekçeli kararın gönderilmesinden sonra üç gün içinde itiraz edilebileceğini bildirdi.

Deivid'e 1 maç ceza

Bu arada aynı maçın 65. dakikasında rakibine sert bir müdahalede bulunduğu gerekçesiyle kırmızı kartla oyundan atılan Fenerbahçeli Deivid'e ise 1 maç ceza verildi.

UEFA, Dievid'in 7 Kasım'da İstanbul'da PSV ile yapılacak maçta oynayamayacağını ve kararın nihai olduğunu bildirdi. Fenerbahçe, Dievid'in haksız yere oyundan atıldığını belirterek kırmızı kartın iptal edilmesini istemişti.

Kaynak: