Aydın Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nün eğitim toplantıları kapsamında Söke'de düzenlenen toplantı Efes Sineması'nda gerçekleşti. Toplantıda mahalle ve köy muhtarları, köylerdeki din görevlileri ile ilçe emniyet müdürlüğü ve jandarma temsilcileri yer aldı.

Toplantıda Aydın Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü görevlisi Nilgün Yüksel, katılımcılara tüketici mevzuatı ve bilinçli tüketim konularında bilgiler verdi. Toplantıda, köylerde yaşayan vatandaşların kapıdan satış konusunda dikkatli olmaları istendi. Faturalı alışverişin önemle altı çizilen bilgilendirme toplantısında, tüketicilerin haklarının olduğu ve taraflar arasında yapılacak sözleşmelerin önemli olduğu vurgulandı. Nilgün Yüksel toplantıya katılan muhtarlar ve din görevlilerine seslenerek, vatandaşların
mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için toplantıda kendilerine anlatılan konuları köylerinde vatandaşlara aktarmaları istendi.

Yüksel, vatandaşların şikayetlerini kaymakamlıklar bünyesinde görev yapan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlıklarına iletebileceklerini belirtti.