AYIPLI MALLARDA YENİ HAKLAR
 
Ayıplı mal ve hizmetlerde tüketiciye sağlanan haklar yeni kanunla düzenlenmektedir. Bu şu anlama geliyor mevcut yasada kullanıcılar 30 gün içinde sadece tamir hakkını kullanabiliyordu. Yeni yasa ile parasının iadesini isteyebilir. Ya da ayıp oranında satış bedelinde indirim isteyebilir ya da satılan ürünün aynısının ayıpsız olanını talep edebilir.
 
KART AİDATINA ÇÖZÜM BULDUK
 
Diğer bir düzenleme ile tüketici daha korunur hale getirilecek. Tüketici hakim heyetlerine yapılan başvuruların yoğunluğunu da dikkate alarak en çok finans konusunda sıkıntı var.Bankalar artık her işlem için tüketiciden para talep edemeyecek. Talep edilecek BBDK belirleyecektir.Kart aidatına da çözüm bulduk. Bankalar artık tüketiciye kart aidatı olmayan bir kart türünü sunmak zorunda.Burada çözüm tamamen tüketiciye ait. 
 
TÜKETİCİ HİÇBİR SÜRPRİZ YAŞAMAYACAK
 
Bankaların tüketicilerin kredilerini ödemek için zorunlu olarak açılan hesaplardan para alması kesinlikle yasaklandı.İşlemler tüketicinin sonradan hiç bir sürprizle karşılaşmayacağı şekilde düzenlendi.Tüketici sigorta yapmaya zorlanmayacak.
 
KONUT SATIŞINDA 14 GÜNLÜK CAYMA SÜRESİ
 
Konut satışlarında tüketiciler 14 günlük süre içerisinde cayma haklarını kullanabilecekler. Maketlen konut satışı artık yapılmayacak.