Tüketicilerin yüzde 37.8"i yasal haklarından haberdar değil, yüzde 75.8"i tüketici derneklerini bilmiyor

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜKÇEV), 784 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği 'Tüketicinin Korunması ve Tüketici Haklarına İlişkin Bilinç Düzeyi Araştırması'nın sonuçları, Türk tüketicisinin haklarını bilmediğini ortaya koydu. Araştırmanın en belirgin sonucu olarak tüketicilerin yüzde 37.8'inin yasal haklarından haberdar olmadığı, yüzde 75.8'inin tüketiciyi koruma amaçlı sivil toplum kuruluşlarını bilmediği, yüzde 90.4'ünün de ALO 175 Tüketici Danışma Hattı'nı duymadığı bildirildi.

UCUZ OLSUN, TAKLİT OLSUN!
Araştırmaya göre; tüketicilerin yarıdan fazlası bilerek taklit ürün alıyor. 'Ucuz olsun, isterse taklit olsun' anlayışında olanların oranı yüzde 57.4. Ayrıca satın alma sonrası fiş ya da fatura almayarak indirim talep edenlerin oranı da azımsanmayacak kadar çok; yüzde 56.5.

Ayıplı mala tepki göstermiyoruz
Tüketicilerin yüzde 25'i 20 TL ve altı fiyatlı ürünlerdeki ayıp ve kusurlara tepki göstermiyor. n Yüzde 77.3'ü Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri'ni duymamış.

Yüzde 75.3'ü bölgelerindeki tüketiciyi koruma amaçlı sivil toplum kuruluşlarını bilmiyor. n Yüzde 42.1'i haklarının korunmadığını düşünmüyor.

Sadece yüzde 0.5'i tüketici örgütlerine üye.

Yüzde 24.1'i taksitli bir ürün ya da hizmet satın alırken sözleşmeyi okumadan imzalıyor.

Yüzde 27.8'i bugüne kadar yaptığı alışverişler esnasında ayıplı veya kusurlu malla en az bir kez karşılaşmış.

Farklı satış noktalarında yapılan tüm alışverişlerinde ayıplı mal ve hizmetle karşılaştığını belirten tüketicilerin oranı yüzde 27.8.

Yüzde 84.8'i ayıplı mal veya hizmetle karşılaştığında çözüm için başvuracağı yerleri bilmiyor.