Forum Aydın işletmecisi Multi Turkmall On iki Emlak Yatırım ve Tic. Aş. Tarafından 15- 31 Aralık tarihleri arasında “Tek fişte 200 YTL ve üzeri alışveriş yapan herkes, anında hediye kazanıyor” şeklinde Duyuru ve ilan için Milli Piyango Genel Müdürlüğü idaresinden izin alarak bir kampanya başlattığını belirten Ümit Kutbay “Ancak Aydın Foruma giden müşteriler 200 YTL alışveriş fişleri ile gittiklerinde görevlilerce bu kampanyamız 400 YTL ve üzeri fiş için geçerlidir. 200 YTL fişlik kampanya ürünlerimiz yoktur şeklinde cevapla karşılaşmaktadırlar. Tüketicilerden gelen şikâyet üzerine bu kampanyada tüketicileri aldatmaya yönelik bir yol izlediği görülmektedir.Bu konuyla ilgili olarak, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 16. maddesinde "Tüketiciyi aldatıcı, yanıltıcı veya onun tecrübe ve bilgi noksanlıklarını istismar edici ilanlar ve örtülü reklam yapılamaz" denilmiştir. Tüketicileri bu konuda daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Sanayi Ticaret İl Müdürlüğüne aldatıcı reklam için uyarıda bulunacağız. Aydın Forumu da yaptığı bu aldatıcı ve yanıltıcı reklamdan dolayı protesto ediyoruz.
Aydın" da ki bu konuda mağdur olmuş tüketicilerin de, yanıltıcı ve aldatıcı reklam veren Aydın Forum yönetimine ve Sanayi Ticaret İl Müdürlüğüne mağdur olduklarını belirten dilekçe vermeleri gerekiyor” dedi.
Tüketici Hakları Derneği Aydın Şubesi Başkanı Ümit Kutbay Aydın Forum yönetiminin yanlış uygulamadan acilen dönmesini ve yanıltıcı reklamdan dolayı mağdur olmuş tüketicilerin mağduriyetlerini de gidermesi gerektiğini sözlerine ekledi.