Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ”Başkanlık sisteminde mi yoksa mevcut sistemde mi daha fazla baraj yapılır?” sorusuna ”Başkanlık sisteminde daha fazla barajın yapılacağı” yanıtını verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2B arazilerinden elde edilecek gelirin tamamen milletin hizmetine kullanılacağını bildirdi.

Eroğlu, ”Toplanan paranın yüzde 3’e kadarı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün tarihi eserlerinin ihyası için kullanılacak. Geri kalanın yüzde 10’undan az olmamak üzere, ağaçlandırma ve orman köylülerinin desteklenmesinde kullanılacak. Arta kalan miktarsa kentsel dönüşüm ve afet için kullanılacak” dedi.

”2B arazilerinin satışından elde edilen gelirin nasıl değerlendirileceğinin” sorulması üzerine Eroğlu, bunu tamamen millete hizmet olarak kullanacaklarını söyledi.

Gelen paraların önce yüzde 3’ünü ayırarak bunu Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait tarihi eserlerin restorasyonunda kullanacaklarını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti: ”Çünkü onların bir hakkı varmış, söylediler. Hakikaten ben de baktım, hakları var. Hatta Maliye ile Vakıflar arasında bir ihtilaf oldu, Vakıflar yüzde 5 istedi. Maliye yüzde 1 vermek istedi. Ben de arabulucu olarak yüzde 3 ile işi bağladım. Geri kalanın ise yüzde 10’undan az olmamak üzere, ağaçlandırma ve aynı zamanda orman köylülerine yardım maksadıyla kullanılacak. Bundan sonra arta kalan miktar ise yani en fazla ne olabilir? Yüzde 3 düştükten sonra yüzde 97’nin en fazla 90’ı ise afet, kentsel dönüşüm için kullanılacak.” Bunun çok önemli olduğunu belirten Eroğlu, neticede devletin bu kaynağı başka maksatla kullanmadığını, tamamen vatandaşın istifadesine sunduğunu bildirdi.

Bakan Eroğlu, ”Yani özetle toplanan paranın yüzde 3’e kadarı Bakanlar Kurulu kararıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün tarihi eserlerinin ihyası için kullanılacak. Geri kalanın yüzde 10’undan az olmamak üzere, ağaçlandırma ve aynı zamanda orman köylülerinin desteklenmesinde kullanılacak. Arta kalan miktarsa kentsel dönüşüm ve afet için kullanılacak” dedi.