MANİSA'da üzerine konser alanındaki çelik platform düşen 18 yaşındaki Tuğba Bağcı, ailesi ve doktorların kararıyla 1.5 yıldan bu yana hazırlandığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giremedi.

Manisa'da 471'inci Uluslararası Mesir Festivali kapsamında, geçen pazartesi günü, Petek Dinçöz'ün konser verdiği Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan LED ekranların asıldığı çelik platform, saat 11.00 sıralarında, rüzgarın etkisiyle Mehmet Akif Ersoy Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Tuğba Bağcı'nın üzerine düştü. Başından yaralanan kalça ve sağ bacağında kırıklar oluşan Bağcı, kaldırıldığı Manisa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Vücudundaki kırıklar için ameliyata alınan Bağcı'nın 1.5 yıldır hazırlandığı YGS'ye girebileceği söylendi. Manisa Valisi Celalettin Güvenç de Tuğba'nın sınava girebilmesi için gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirtti. Ancak, YGS'ye saatler kala, sağlık gerekçesiyle son anda Tuğba'nın sınava girmemesi kararı alındı. Tuğba Bağcı, ailesi ve hem de doktorların kararıyla, 1.5 yıl boyunca çalıştığı YGS'ye giremedi.

YGS'de, Manisa'da olumsuzluk görülmedi. Türbanlı adaylar kent genelinde sınavlara girmekte sıkıntı ile karşılaşmazken, bazı merkezler adaylardan türbanlarını çıkarıp sınav merkezlerine girmelerini istedi. Ancak, Manisa İl Sınav Sorumlusu Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Ali Yurdusev, bu durumun eksik bilgiden kaynaklanmış olabileceğini, adayların türbanla sınavlara girebileceğini söyledi.

İlker KILIÇASLAN- MANİSA- DHA