Tuğba Özay'ın Antalya'daki çiftliğinde zehirlenen 5 yaşındaki "Zeus" adlı kangal köpeği için Anne Duygu Özay konuştu. Anne Özay, köpeğin 10 gündür halsiz olduğunu ve bir şey yemediğini belirterek, "Durumu Tuğba'ya haber verdim. Telefonda birlikte ağladık" dedi.

Ünlü manken Tuğba Özay'ın Antalya'daki çiftliğindeki kangal cinsi köpeğinin kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından verilen zehirli bir yiyecekle zehirlendiği iddia ediliyor. Çiftlikte yaşayan Anne Duygu Özay, "10 Gün önce gece Zeus ve Hera isimli köpeklerimiz huysuzlanmıştı. Kamera kayıtlarında bir kişi gözüküyor. Biz köpeğin zehirlendiğini düşünüyoruz. Veteriner hekim çağırdık. Zeus adlı köpeğimizin böbrek ve karaciğerlerinde rahatsızlığı olduğunu söyledi. Köpekten kan numunesi aldı. Tahlil sonuçlarına göre köpeğin zehirlenip zehirlenmediği ortaya çıkacaktır. Zeus, durmadan yatıyor, hiçbir şey yemiyor. Biz de çocuğumuz gibi sevdiğimiz köpeğimizin bu haline çok üzülüyoruz" dedi.

TUĞBA'YA HABER VERDİM

Köpeğin rahatsızlanmasından sonra kızı Tuğba'ya haber verdiğini belirten Anne Özay, "Köpeğin durumunun kötüye gitmesiyle birlikte Tuğba'ya telefon açarak durumu bildirirdim. (Telefonda Zeus'un durumu çok kötü. Hiçbir şey yemiyor halsiz yerde yatıyor. Büyük bir ihtimalle zehirlendi) dedim. Tuğba da çocuğu gibi sevdiği Zeus için çok üzüldü. Telefonda karşılıklı ağlamaya başladık" diye konuştu.

CEZAEVİ ÇIKIŞINDA KÖPEKLERİNİ SEVMİŞTİ

Ünlü Manken Tuğba Özay, cezaevi çıkışından sonra soluğu çiftliğinde almıştı. Çiftliğine gelen Özay, ilk olarak Zeus ve Hera adlı kangal köpeklerini sevmişti. Cezaevindeyken köpeklerini çok özlediğini belirten Özay, köpekleriyle uzun süre oynayarak hasret gidermişti.

KAMERA KAYITLARINI JANDARMAYA VERECEĞİZ

Anne Duygu Özay, "Köpeğin bir gece huysuzlandığını belirterek, Zeus ve Hera gece bir ara huysuzlandılar, havlamaya başladılar. Bizim çiftliğin bekçisi dışarı çıkmış ama kimseyi görememiş. Sabah kamera kayıtlarına baktık. Kamera'da bir kişi gözüküyor. Köpeklere taş falan atıyor. Biz bu görüntüleri jandarmaya vereceğiz ve suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

VETERİNER ZEHİRLENMİŞ OLABİLİR

Köpeğin tahlillerini yapan Veteriner Hekim Mustafa Koç, köpeğin böbrek ve karaciğerlerinde rahatsızlıklar saptadıklarını söyledi. Koç, "Yaptığımız tahlillerde böbreklerinde çok yüksek oranda üre çıktı. Yine karaciğer enzim testleri de çok yüksek düzeyde. Kesin zehirlenme diyemeyiz ama bu tür olaylar genelde zehirlenmeden görülür. Zehirlenmenin ne olduğunu anlayabilmek içinde bir takım testler yapmak gerekiyor. Biz tedavilerine devam ediyoruz. Günlük serum takıyoruz ve kan tahlili alıyoruz" dedi.

Veteriner Koç, Tuğba Özay'ın kendisini aradığını ve köpeğin durumu ile ilgili bilgi aldığını da söyledi.

Habertürk