Aydın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, okul öncesi öğrencilerin çevre bilincine sahip olmaları, fen bilimlerine altyapı oluşturmalarını sağlamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce TÜBİTAK'a proje başvurusunda bulunulduğu belirtildi. 
     Projenin, TÜBİTAK tarafından kabul edildiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: 
     ''2011-2012 eğitim-öğretim yılında, pilot okul olarak Aydın İstiklal Anaokulu'nda uygulama yapılacak, alınacak hibe ile TÜBİTAK Doğa Laboratuvarı oluşturulacak. Böylece daha sonraki yıllarda ilimizdeki tüm anaokullarında uygulanacak olan doğa ve fen eğitimi etkinlikleri ile ilimiz, ülke çapında eğitimde önemli bir adım atmış olacak. İstiklal Anaokulu'nda yürütülecek proje, 23 Eylül 2011 tarihinde başlayacak, 1 Haziran 2012 tarihinde sonlanacaktır.'' 
     Açıklamada, ayrıca ''Astronomiyi Öğrenelim Uzayı Keşfedelim'' projesiyle 19-23 ve 25-29 Haziran tarihleri arasında Kuşadası Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde Aydın Sosyal Hizmetler Müdürlüğü öğrencilerinin kampa alınacağı, ''Yatılı İlköğretim Bölge Okulları Doğal Ortamda Bilimsel Düşünüyor'' projesiyle de 5-10 Eylül ve 12-17 Eylül 2011 tarihleri arasında Kuşadası Davutlar Gençlik Kampı'nda Bozdoğan Haydere Yatılı Bölge Okulu öğrencilerinin kampa alınarak eğitim verileceği bildirildi.