Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) ve Koleksiyon Mobilya’nın uzun soluklu ortak çalışması ‘Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor’ sergilerinin ikincisi A Tasarım Mimarlık Bürosu mimari proje sergisi 13 Nisan 2011 tarihinde Koleksiyon Ankara Merkezinde açılıyor.

A Tasarım Mimarlık, çevreye duyarlı ve insanların yaşam kalitesini yükseltecek çağdaş projeler üretmek amacıyla 1997 yılında Yüksek Mimar Ali Osman Öztürk tarafından kuruldu. Kuruluşundan bugüne kadar önemli birçok projeye imza atan firma; kentsel tasarım, karma kullanım, alışveriş-ticaret merkezi, ofis, konut, kamu, kültür, eğlence, konaklama, ulaşım, lojistik, endüstri, eğitim, araştırma, sağlık ve iç mekan tasarımı konularında uzmanlaştı. A Tasarım Mimarlık, ICSC ödüllerinde; Armada Alışveriş ve iş merkezi ile 2004 yılında Avrupa’nın en iyi alışveriş merkezi ödülünü, 2009 yılında da Panora Alışveriş ve İş Merkezi ile başarı ödülünü aldı. Gerçekleşen projeleri arasında Armada Alışveriş ve İş Merkezi, Metroport, Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, ATO Kongre Merkezi ve Arma Otel, Ziraat Bankası Kadıköy Hizmet Binası, Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi-Konutlar, Viaport yer alıyor.

Mimari tasarım ve uygulama alanında etkin olan mimarların, mimarlık mesleğini geliştirmek , toplumda saygınlığını ve etkinliğini arttırmak için 1987 yılında kurdukları Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) üyelerinin son dönem projelerini kapsayan sergiler, tasarımın çağdaş örneklerini mimarlık ve tasarım meraklılarıyla buluşturmayı, tasarımın farklı disiplinlerini yanyana getirmeyi amaçlıyor.

Sergi açılışı: 13 Nisan 2011 18.30 – 20.30 Yer: Koleksiyon Ankara Ankara Binnaz Sok. No:2/ A Kavaklıdere
Tel: 0312 467 71 00 Sergi 13 Nisan – 7 Mayıs 2011 tarihleri arasında gezilebilir.

Sergide Yer Alan Projeler

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 1. ve 2.Etap Yapıları, Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğrenci Konukevi, Ankara TEPE Prime, Ankara Türk Telekom Genel Müdürlüğü, Ankara Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi, Ankara Panora Alışveriş Merkezi, Ankara Armada-2.Etap Büyüme Projesi, Ankara Antares Alışveriş Merkezi ve Ofis Projesi, Ankara Güneşli Park Konut ve Alışveriş Merkezi NATA VEGA AVM-Konutlar-Gelişim Projesi, Ankara Turgut Plaza, İstanbul Adalet Sarayı, Samsun VİA/PORT, İstanbul MESA Plaza Renovasyon Projesi, Ankara İskitler Merkezi İş Alanı, Ankara