Açılışa Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, Belediye Eski Başkanı İbrahim Şam, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim CHP İlçe Başkanı Mustafa Bekar, Akbük Belediye meclis üyeleri, Okul Müdürü Faruk Baybora, sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı konuşmasına önceki dönem belediye başkanı İbrahim Şam'a teşekkür ederek ve öğretmenler gününü kutlayarak başladı.

Sandalcı “Son günlerde bir takım tartışmalar gündemde Cumhuriyetimizin değerleri bir takım saldırılar içerisinde olmakta. Akbük'ün Cumhuriyet Savaşçıları olduğu sürece onlar emellerine ulaşamayacaklardır. Bu tesis tüm Akbüklülerin hizmetindedir ve her türlü projeye açıktır bu duygular içerisinde tüm Akbük'lülere hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Açılış Kurdelesi Önceki Dönem Belediye başkanı İbrahim Şam, Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı ve Okul Müdürü Faruk Baybora tarafından kesilmesinin ardından, kültür merkezine adını veren Türkan Saylan"la ilgili bilgi verildi.