Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Fatih Hilmioğlu’nun avukatının talebi üzerine Jandarma Genel Komutanlığı’na yazı yazılarak, 19 Ağustos 2003’te Jandarma Genel Komutanlığı- ’nın Bilkent bölgesindeki sosyal tesislerinde sanık Fatih Hilmioğlu- ’nun da aralarında bulunduğu rektörler ile görevli subayların yaptıkları iddia edilen yemekli görüşmeye, hangi rektör ve subayların katıldığının sorulmasına karar verdi.

TSK’DAN 51 NOLU DVD İSTENDİ

Sanık İsmail Hakkı Pekin’in savunmasında, 51 nolu DVD’nin bir kopyasının Genelkurmay Başkanlığı’nda bulunabileceğini belirtmesi karşısında, Genelkurmay Başkanlığına ulaşan DVD’nin aslının incelenmek üzere mahkemeye gönderilmesi de talep edildi. Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ve ‘örtülü ödenek’ soruşturması olarak bilinen soruşturmanın akıbeti soruldu.

BOMBALI KAMYONA MERCEK

Mahkeme heyetinin bir başka önemli kararı Ankara’daki bomba kamyonuyla ilgili soruşturmayla ilgili oldu. Mahkeme, basına yansıyan, Ankara çevreyolunda yapılan aramalarda durdurulan kamyonlarda bulunduğu belirtilen el bombalarıyla ilgili olarak Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma evrakının onaylı birer örneğinin mahkemeye gönderilmesini karara bağladı. Son olarak Genelkurmay Başkanlığı’na müzekkere yazılarak, tutuklu sanıklardan emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un Ege Ordu Komutanlığı ve 1. Ordu Komutanlığı karargâh içi-dışı ziyaret programı, Jandarma Genel Komutanlığı karargâh ve karargâh ek binalarında görev yaptıkları anlaşılan sanıklar Mehmet Şener Eruygur’un karargâh içi-dışı ziyaret programı ile Levent Ersöz, Hasan Atilla Uğur, Mustafa Koç, Cihandar Hasanhanoğlu’nun ziyaretçi listelerinin dijital ortamda gönderilmesinin istenmesine karar verdi.