Genelkurmay Başkanlığı, vatandaşların teröre karşı sergiledikleri duyarlılık ve dayanışma ile şehitlere gösterilen saygı ve sahiplenmenin övgülerin en büyüğüne layık olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

''Son dönemlerde PKK terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırılarda güvenlik kuvvetleri ve sivil vatandaşlarımızdan kayıplar verilmiştir. Terör eylemlerinden sonra Genelkurmay Başkanlığını telefonla arayan, mektup veya mesaj gönderen on binlerce vatandaşımız, sivil toplum ve meslek kuruluşlarımız ile üniversitelerimiz taziyelerini bildirmişler; terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerine olan güven ve desteklerini tazelemişlerdir.

Öte yandan, kadın erkek binlerce vatandaşımız terörle mücadelede görev almak için ilgili makamlara gönüllü başvurular yapmışlardır. Vatandaşlarımızın teröre karşı sergiledikleri duyarlılık ve dayanışma ile şehitlerimize gösterilen saygı ve sahiplenme, övgülerin en büyüğüne layıktır. Çeşitli iletişim vasıtaları ile Genelkurmay Başkanlığına ulaşarak terörle mücadeleye destek veren, bu konudaki samimi duygu ve düşüncelerini paylaşan tüm vatandaş, kurum ve kuruluşlarımıza Türk Silahlı Kuvvetleri olarak şükranlarımızı sunarız.''

Kaynak : AA