Türkiye’nin özellikle güneydoğu sınırında tansiyon iyiden iyiye yükseldi. Özellikle Hakkari ve Şemdinli’de bugüne kadar "vur kaç taktiği" uygulayan PKK, "vur kal taktiği"ni uygulamak istiyor.

TSK NEDEN AÇIKLAMA YAPMIYOR

Bölgeden günlerdir çatışma haberleri geliyor. Şemdinli’deki PKK saldırılarında şehit haberleri sonrası Hakkari Çukurca’da da 6 asker 2 korucu şehit haberi gelmişti. Tüm bunlar yaşanırken hükümet cephesinden açıklamalar geliyor ancak Türk Silahlı Kuvvetler’den operasyonlarla ilgili, saldırılarla ilgili tek bir açıklama gelmiyordu.

BAKANLAR KURULU'NUN İMZALADIĞI MİLLİ GÜVENLİK SİYASET BELGESİ

CnnTürk canlı yayınındaki tartışma programına katılan BİLGESAM Başkanı Doç. Dr. Atilla Sandıklı, “Milli Güvenlik Siyaset Belgesi 5 Mart 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla bu konudaki açıklamalar mülki idari amirlere verildi. Bu mücadele artık 5442 sayılı kanun çerçevesinde yürütülüyor. Demokrasinin gereği olarak bu açıklamaları illerde en büyük mülki amir olan valilik yapmaktadır. Hatta asker sınırlarımız içerisindeki operasyonları valiliğe onaylattıktan sonra harekete geçebiliyor. Dolayısıyla TSK sadece sınır ötesi operasyonlarda açıklamalarda bulunuyor” diye konuştu