Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı'nın 62'inci gününde hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 27 IŞİD terör örgütü hedefine ve 19 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtalarıyla atış yapıldığını açıkladı.

Muhalif unsurlarca harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 265 kilometrekarede sağlanan kontrol durumunun devam ettiği ifade edildi.

ATIŞLAR YERDEN YAPILDI, JETLER HAZIR BEKLİYOR

Açıklamada, "Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 27 IŞİD terör örgütü hedefine ve 19 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtalarıyla atış yapılarak IŞİD terör örgütü ve PYD/PKK mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. IŞİD terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından tuzaklanmış 1 EYP kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve bin 300 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir.

SİVİL HALK İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİR ALINIYOR

AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriyekuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir" denildi.