TRT'nin Kürtçe kanalı Şeş, ilginç bir projeye imza atıyor. Kürtçenin yeni yıldızını arayan kanal, 'Türkünü Söyle' adlı yarışmayla seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

15 finalistin yarışacağı programda Nihat Doğan, Yekbun ve Suriyeli ünlü sanatçı Sait Yusuf jüri üyesi olacak.

TRT'nin Kürtçe kanalı Şeş (6), yine ilginç bir projeye imza atıyor. TRT Şeş, Kürtçenin yeni starını arıyor. Kanal, 'Strana Xwe Beje (Türkünü Söyle)' adlı şarkı yarışmasıyla seyircinin karşısına çıkacak. Yarışmacılar, Türkiye'nin yanı sıra Irak-Erbil, Almanya-Berlin ve İsviçre-Stockholm'deki elemelerin ardından belirlenecek. En iyi Kürtçe parça söyleyen 15 finalist, canlı yayında hünerlerini sergileyecek. Jüri, türkücü Nihat Doğan ve Kürt şarkıcı Yekbun ile Suriye'nin ünlü sanatçısı Sait Yusuf'tan oluşacak.

Yarışma programı için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Elemeler, yurtiçinde Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Mersin ve Van'da; yurtdışında ise Suriye, Kuzey Irak, Almanya ve İsveç'te yapılacak. Jüri tarafından en çok beğenilen 15 isim İstanbul'da yapılacak finale katılacak. Final süreci, canlı olarak TRT Şeş'te yayınlanacak. Jüri puanları ve seyirci sms'leri ile her hafta bir kişi elenecek. Yarışmanın starına TOKİ'nin desteği ile ev verilecek. Ayrıca yarışmacılara araba gibi çeşitli hediyeler dağıtılacak.

TRT Şeş, yeni programların yanı sıra kadrosunu da güçlendiriyor. Kanal, Kürtçenin Kırmançi ve Zazaca lehçelerini birlikte okuyan, konuşan ve ekran yüzü iyi olan 20 kişiyi 'memur' olarak bünyesine katacak. Edinilen bilgiye göre, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) belirli bir puanın üzerine çıkan 400 adayın mülakatları devam ediyor. Mülakata katılanlardan, Kürtçe ve Türkçe metinleri okuması, çevirisini yapması isteniyor.