Yalçınkaya'nın, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da değişiklik yapıyor.

Teklife göre, elektrik faturaları üzerinden TRT'ye giden yüzde 2'lik bedel, TRT tarafından eşit oranda kendi bütçesine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ'ye aktarılacak.

Aktarılan bedeller, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından muhtaç çocuklar, şiddet gören kadınlar ve özürlüler için; TOKİ Başkanlığı tarafından şehit aileleri, gaziler ile muhtaç durumda olanlara sosyal konut yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrenci yurtları yapılması amacıyla kullanılacak.

Teklifin gerekçesinde, her yıl genel bütçeden pay alan kuruma, ayrıca elektrik faturalarından toplanan TRT payı aktarıldığı, 2010'da elektrik faturaları üzerinden toplanarak kuruma aktarılan TRT payının 551 milyon lira olduğu ifade edildi.

Gerekçede, ''Devletin en karlı kurumlarını özelleştiren hükümet, izlenme oranı iyice düşmüş ve kamu niteliğini yitirmiş olan bu kuruma, fakir fukaranın elektrik faturasından tahsil edilen TRT payının aktarılmasına ve bu paralarında pervasızca kullanılmasına sessiz kalmaktadır.

Elektrik faturaları üzerinden tahsil edilen TRT payının bazı bakanlıklara eşit oranda aktarılmasıyla bu paralar daha faydalı daha hayırlı işler için kullanılmış olacaktır'' denildi.