TRT Genel Müdürlüğü için gazeteci yazar Can Dündar da aday gösterilecek. RTÜK, TRT Genel Müdürlüğü koltuğuna oturacak muhtemel 3 ismi belirlemek için cuma günü toplanacak. Genel Müdürlük için en kuvvetli adayın İbrahim Şahin olduğu konuşulurken, RTÜK"ün CHP"li iki üyesi Hülya Alp ve Şaban Sevinç, Şahin"e karşı, yayıncılık alanında daha deneyimli olduğunu düşündükleri Can Dündar"ı aday göstermeye hazırlanıyor.

Konuyla ilgili ANKA ya açıklama yapan Sevinç ve Alp, amaçlarının TRT"yi BBC gibi güçlü ve özerk bir kamu kurumu haline getirecek nitelikli bir yönetici bulunması olduğunu kaydetti.

Sevinç ve Alp şöyle devam etti:
“TRT için kurumu bilen, yayıncı, bu konuda kendini kanıtlamış, vizyon sahibi, deneyimli biri gerekiyor. TRT"nin mevcut yayın imkanlarını bilen Türkiye"nin AB vizyonuna sahip çıkan, hem TRT"yi, hem ülkesindeki, hem dünyadaki diğer yayıncı kuruluşlarla işbirliği ve rekabet yapabilecek, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, tüm siyasi partilere eşit mesafede birine ihtiyacı var. Biz, cuma günkü seçimlerde Can Dündar"ın ismini önerecek ve kendisini bu görev için aday göstereceğiz.”