Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12’nci Uluslararası Antalya Piyano Festivali ünlü besteci ve piyanist Michel Camilo ve grubu ile keyifli bir caz gecesine de ev sahipliği yapacak.

Latin ve caz müziğin efsane isimlerinden Grammy ve Emmy ödüllü piyanist, gecede kendi bestelerinin yanı sıra D. Ellington–J. Tizol, B. Bernier–N. Simon ve A. Ramirez–F. Luna’nın parçalarından oluşan özel bir repertuvar seslendirecek. 5 Aralık Pazartesi günü saat 20.30’da Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan konserde Camilo’ya kontrbasta Charles Flores, vurmalılarda ise Cliff Almond eşlik edecek.

Camilo’nun besteleri seslendirilecek

Harika tekniğe sahip bir piyanist ve melodilerini Afro-Karayip ritimleri ve caz armonileri ile tatlandıran bir besteci olan Camilo, gecede kendi besteleri olan “From Within”, “My Secret Place”, “Spirit of the Moment”, “Repercussions”, “And Sammy Walked In” ve “Caribe” adlı parçaları triosu ile birlikte seslendirecek.

Sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı ve 17 Aralık tarihine kadar devam edecek olan festival, dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalya’da buluşturuyor. Ana sponsorluğunu Volkswagen’in yaptığı festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş repertuvarı ve renkli programı ile sanatseverlere unutulmaz bir klasik müzik şöleni yaşatıyor.