CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon soruşturmasında, bilim adamlarının yataklarından kaldırılarak gözaltına alındığını söyledi.
Baykal, şunları söyledi: “Onlarca bilim adamını, eğitimciyi, laik ve çağdaş insanı gözaltına aldılar, iddianame ortada olmadan hapse attılar. Ancak, Deniz Feneri davasında ne oldu? Alman mahkemelerinin gönderdiği ve yardım istediği davada tek bir kişinin ifadesi alınmadığı gibi Deniz Feneri davasında adı geçen 12 şirketin trilyonlarla birlikte buharlaşıp uçtuğu otaya çıktı.”
Milas-Bodrum Havalimanı"na gelen Baykal"ı partililer karşıladı. Baykal, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon"a, “Bodrum belediye başkanlarının bu kadar yakışıklı olması şart mı?” diye espri yaptı.
Belediye önündeki 2 bin kişiye seslenen Baykal, şunları söyledi:
“CHP"nin, Muğla başta olmak üzere aldığı oy ve başarının ardından hükümetteki bakanların yarısı gitti. Şimdi çalışmalarınızı, önümüzdeki seçimlerde diğer yarısını da götürmek üzere yapın. Ben Türkiye"nin, CHP"lilerin bunu başaracağına inanıyorum. Türkiye"nin artık, eli işte gözü oynaşta siyasetçiye tahammülü kalmadı.”
Baykal, değerli üniversite hocalarının ve bilim adamlarının sabahın 04.30"unda gözaltına alındığını söyledi. Baykal, şöyle devam etti: “Onlarca bilim adamını, eğitimciyi, laik ve çağdaş insanı gözaltına aldılar, iddianame ortada olmadan hapse attılar. Ancak, Deniz Feneri davasında ne oldu? Alman mahkemelerinin yardım istediği davada tek bir kişinin ifadesi alınmadığı gibi, davada adı geçen 12 şirketin trilyonlarla birlikte buharlaşıp uçtuğu otaya çıktı. Böyle bir ortamda hukuk var, adalet var diyebilir misiniz? Böyle hukuksuzluğun olduğu bir ortamda, bize hukuk dersi vermeye çalışanlar var. Siz bize hukuk dersi vereceğinize önce olan hukuku işletin.”

El ele yürüdüler
Özel uçakla Milas-Bodrum Havalimanı"na gelen Baykal, çiçeklerle karşılandı.
CHP liderini karşılayanlar arasında DP"li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da vardı. Baykal, sohbet ettiği Kocadon"un elini tutarak bir süre yürüdü.
DHA