Tavşanlı Linyit"in deplasmanda 1-0 kazandığı 19 Aralık"taki karşılaşmada Akhisar tribünlerinden sahaya atılan tavşanın ölmesi hayvanseverleri ayağa kaldırdı..

Manisa Valiliği"ne başvuran hayvansever dernekleri yöneticileri, tavşanı işkence yaparak öldüren Akhisarlı taraftarların bir an önce yakalanmasını ve cezalandırılmasını istedi..

Görüntülerin ortaya çıkmasıyla ""Hangisi hayvan?"" dedirten olayda tavşanı kulaklarından ters çevirerek sahaya fırlatan ve zavallı hayvanın beyinüstü yere çakılarak ölmesine neden olan kişilerin yakalanması için valiliğe yazılan o dilekçede her iki kulübe ceza verilmesi de istendi..

İşte o dilekçe;

Manisa Valiliğine,

Manisa"da yapılan Akhisar Belediye Spor- TKİ Tavşanlı Linyitspor maçında, bir grup yaşam hakkına saygısız ilkel kişilerin, tribünlerde “bir tavşanı kulaklarından tutup sallayıp sonra da sahaya fırlatarak öldürmelerine” ilişkin resimler ekte sunulmuştur. Ayrıca olay TRT kameraları ve polis kayıtlarında da mevcuttur.

Ekteki yazı ve resimlerin ihbar kabul edilerek:

Bu insanlık dışı olayı bir eğlence vesilesi olarak kullanan kişilerin TRT kameraları ve polis kayıtlarına bakılarak tespit edilmesi, haklarında soruşturma açılması ve cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Ayrıca bu kişilere maçlara girmeme cezasının da verilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na sorusturmaların dosyalarının yollanarak, bu CİNAYET için suskun kalan Akhisar Belediyespor ve TKİ Tavşanlı Linyitspor hakkında da Federasyonca da soruşturma açılması ve bu çirkin insanlık dışı olaya sessiz kalarak SPORUN RUHUNA da layık olmadıklarını gösteren bu iki takıma da yönetmelik gereği ceza verilmesini talep ediyoruz.

Bu gün çaresiz bir hayvana bu vahşeti uygulayan kişilerin, yarın aynı şekilde bir cocuk veya yaşlı insana da zarar vermelerinin göz önünde bulundurularak, kimlikleri belirlendikten sonra Psikiyatri Kliniğinde “Kişilik bozukluğu testinden” geçirilip, tedavi edilmelerinin sağlanmasını talep ediyoruz.

Nesrin Çıtırık

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı