Türkiye Şampiyonası Finali'nin gerçekleşeceği 5. Kuşadası Triatlonu'na katılmak üzere Kuşadası'na gelen bay-bayan 150 sporcu şampiyona öncesi Kuşadası Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel makarna partisinde bir araya geldi.
Türkiye Triatlon Federasyonu ile Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 5.Kuşadası Triatlon Yarışması'na ülke düzeyinde 15 kulüpten yaklaşık 150 sporcunun katılıyor. Kuşadası'ndaki mücadeleden sonra belli olacak Triatlon Milli Takımı, 24 Ekim'de Alanya'da yapılacak Avrupa Triatlon Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.
Bu yıl 5. kez yapılacak Kuşadası Triatlonu kapsamında gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası finaline katılacak olan sporcular ve kulüpler Kuşadası'na geldi. Kuşadası Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen sporculara yönelik bilgilendirme toplantısının ardından finallere katılacak tüm sporcular Batıhan Otel'de Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen makarna partisinde bir araya geldi. Batıhan Otel'in plajında gerçekleştirilen makarna partisine Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Triatlon Federasyonu Genel Sekreteri Nasuh Kirit, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Yürütme Kurulu Üyesi ve Triatlon Federasyonu Asbaşkanı Murat Cengiz, Yönetim Kurulu Üyeleri Üstün Erek, Tülay Özmen, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Aydoğan Ulaş ve yaklaşık 150 sporcu katıldı.