Türkiye Triatlon Federasyonu ile Kuşadası Belediyesi koordinasyonunda Kuşadası Rotary Kulübü"nün katkılarıyla düzenlenecek 4.Kuşadası Triatlon Yarışması"na yarışmaya ülke düzeyinde 14 kulüpten yaklaşık 150 sporcu ile 50 yabancı sporcunun katılması bekleniyor.
Dünya üzerinde sporda yeni arayışlar çerçevesinde gün geçtikçe popülerlik kazanan triatlon, salt atletlerin birbiri ile yarıştığı bir yarışma değil, “Yaşam Boyu Sağlık” kavramı kapsamında değerlendirilebilecek, atletin kendisini geliştirmesi temasını ön plana çıkaran, eğlence amacını da içinde barındıran sportif bir etkinlik olarak değerlendiriliyor.
Bu sene 4"üncü kez yapılacak yarışma kapsamında Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Halil Kılıçoğlu, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ü makamında ziyaret etti. 29 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen Başkan Altungün"ü kutlayan ve plaket veren Kılıçoğlu, ayrıca yarışmayla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.
Kılıçoğlu, Türkiye Şampiyonası"na da puan veren Kuşadası yarışlarının büyük önem taşıdığını ve ilgi çektiğini belirterek, gençler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilecek bu yılki yarışlara 50"ye yakın yabancı sporcunun da katılacağını söyledi.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise Kuşadası Triatlon Yarışması"nı geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek, 2010 yılından itibaren yarışların uluslar arası düzeye çekilebilmesi için belediye olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti.

TRİATLON NEDİR?
Sırası ile yüzme, bisiklet ve koşu yarışmalarının ortak bir toplanma alanı çevresinde uygulanmasıyla meydana gelen modern triatlon sporu, ilk kez 2000 Sydney Olimpiyat Oyunlarında olimpik branş olarak kabul edilmiştir. Yarışmada sporcular 1.5 kilometre yüzer, 40 kilometre bisiklete biner ve 10. kilometre koşarlar.