155 yıldır hüzün ve mutluluğa ev sahipliği yapan, kavuşma ile ayrılıkların kesişme noktası haline gelen gar, istasyon ve trenler, adeta doğal film platosu oldu.

Yapımcıların gözde mekanları haline gelen TCDD'ye ait tren, gar ve istasyonlarda 2010-2011 yıllarında 200'ü aşkın sinema, dizi, reklam ve belgesel film ile klip çekimi yapılırken, TCDD, bu çekimlerden yaklaşık 250 bin lira gelir elde etti.

41 il ve 439 ilçede bulunan gar ve istasyonlar, mimarisiyle de şehirlere kimlik kazandıran mekanlar olarak dikkatleri çekiyor.

TCDD, birçoğu tarihi eser kapsamına alınan bu yerleri aslına uygun restore ederek vatandaşın hizmetine sunarken, bir yandan da çeşitli kültürel amaçlar için sanat ve sanatçıların kullanımına açıyor.

Yerli ve yabancı film yapımcıları son iki yılda bu mekanlarda 201 çekim yaptı. Çekimlerin 126'sını belgesel, 41'ini dizi, 22'sini sinema ve 12'sini reklam filmleri oluştururken; Mustafa Ceceli, Burcu Güneş ile Ebru Yaşar klip çekimi için Haydarpaşa'yı tercih eden sanatçılar oldu.

ABD, İngiltere, Fransa, Avusturya, Almanya, Japonya, İsveç, Suudi Arabistan, Çin ve Hollanda olmak üzere 11 ülke, değişik amaçlarla bu mekanlarda çekimler gerçekleştirdi.