Olayla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiğine işaret eden Tırpancı, “Olayın açıklığa kavuşması için her türlü çalışma yapılmaktadır” dedi.
Nazilli Devlet Hastanesi"ne 26 Kasım 2008 tarihinde doğum ağrılarının başlaması üzerine başvuran Selma Usul"a görevli sağlık personeli tarafından gerekli müdahalenin yapıldığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, “Hekimlerimizin tarafından yapılan ilk muayenede "İri Bebek" ön tanısı ile hasta Kadın-Doğum Servisine yatırılmıştır. 27 Kasım 2008 tarihinde doğum eyleminin başlaması üzerine görevli personel tarafından müdahale edilmiş, ancak bebek oldukça iri olduğu için normal doğum gerçekleştirilememiştir. Hastamız acilen sezeryan için ameliyathaneye alınmıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen doğum travması sonucu bebek hayatını kaybetmiştir. Annenin ise sağlığı iyi durumdadır” diye konuştu.
Olayla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından araştırma ve tahkikat yürütülmekte olduğuna değinen Tırpancı, şöyle konuştu:
“Bakanlığımız bu konu için müfettişler görevlendirmiştir. Ayrıca konu ile ilgili Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığınca da soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleşen olay ve sonucunda bebeğin hayatını kaybetmesi bizim için de üzüntü vericidir. Olayın açıklığa kavuşması için her türlü çalışma yapılmaktadır”