AVCILAR’da oturdukları bir sitede para karşılığı fuhuş yaptıkları ileri sürülen 15 travesti polisin yaptığı operasyonla gözaltına alındı. Sitede oturanlar, travestilerin kendileri rahatsız ettikleri için sokağa çıkıp, tencereli-tavalı protesto eylemi yapmışlardı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği’ne bağlı ekiplerine, travestilerin oturdukları bir sitede para karşılığı fuhuş yaptıkları ve site sakinlerini rahatsız ettikleri yolunda ihbar geldi. Bunun üzerine site ve çevresinde önlem alan polis, travestileri takibe aldı. Para karşılığı erkeklerle fuhuş yaptıklarını belirleyen ekipler, baskın için savcılıktan izin aldı. Bunun üzerine 3 ayrı daireye polis baskın yaptı. Burada 15 travesti gözaltına alındı. Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen travestiler, tanınmamak için çanta ve elleriyle gizlemeye çalıştı. Sağlık kontrollerinden geçirilen 12 travestiye ‘Kabahatler Kanununa Muhalefetten’ 169 TL ceza kesileceği, 3 travesti için ise fuhuşa yer temin etmekten savcılığa sev edileceği belirtildi.

Site sakinleri tepki göstermişti

Aynı sitede oturan vatandaşlar travestilerin kendilerini rahatsız ettikleri gerekçesiyle sokağa çıkıp tencereli-tavalı eylem yapmışlardı.