A Milli Takımın Trapattoni ile anlaştığı ve Cuma günü sözleşme imzalanacağı haberine TFF'den yalanlama geldi.

İŞTE TFF'NİN AÇIKLAMASI;

Bugün bir haber ajansının yayınladığı haberde, A Milli Takım teknik direktörlüğü için Giovanni Trapattoni ile anlaşıldığı ve İtalyan antrenör ile Cuma günü 4 yıllık sözleşmeye imza atılacağı belirtilmiştir.

Söz konusu haberde yer alan ayrıntılar ve Trapattoni ile Cuma günü sözleşme imzalanılacağı iddiası gerçekleri yansıtmamaktadır.

DHA'nın servis ettiği haber şöyle

Trapattoni'nin Türk milli takımının başına geçmek için Cuma günü imza atacağı öğrenildi...
DHA'nın flaş olarak duyurduğu habere göre, A Milli Futbol Takımı, 17 Mart 1939 doğumlu (71 yaşında) İtalyan teknik adam Giovanni Trapattoni'ye emanet.

Türkiye Futbol Federasyonu'na yakın çevrelerden alınan haberlere göre Trapattoni'nin önümüzdeki cuma günü kendisini Türk Milli Takımı hocası yapacak 2.5 yıllık szöleşmeye imza atacağı öğrenildi.

Son olarak İrlanda Milli Takımı'nda görev yapan, baraj maçlarında Fransa'ya tartışmalı bir golle elenen İtalyan teknik adamın yardımcılığını Abdullah Avcı, Çizme'nin eski futbolcularından Marco Tardelli ve Bremer yapacak.

Trappatoni'ye yılda 3 milyon euro ücret ödenecek.

İtalya Milli Takımı"nın yanı sıra Milan, Juventus, Fiorentina, Benfica, Salzburg, Stuttgart gibi takımları çalıştıran ve halen başında bulunduğu İrlanda Milli Takımı ile 2010 Dünya Kupası finalinin kapısından dönen Trapattoni"nin, kulüpler bazında da pek çok başarısı bulunuyor.

İTALYAN HOCANIN YARDIMCILARINDAN BİRİ ABDULLAH AVCI OLACAK

Futbol Federasyonu sonunda mutlu sona ulaştı…

İtalyan çalıştırıcı ile anlaşma sağlayan Federesyon, Cuma günü sözleşme imzalayacak…70 yaşındaki çalıştırıcı yıllık 3 milyon Euro alacak… Trapattoni 2,5 yıl kadar milli takımın başında kalacak…Yanında üç asistan ile birlikte çalışacak. Bunların biri Türk olurken, İstanbul Belediyespor'da başarılara imza atan, Türk futbolunun iç bünyesini bilen Abdullah Avcı olacak… Diğer yardımcılarından biri, Alman Bremer olurken, Bremer'in Trapattoni'yle birlikte çalışmasının en büyük nedeni Türk takımında Almanya'da oynayan çok sayıda gurbetçi oyuncu olması… Üçüncü çalıştırıcı ise İtalyan asıllı Tardelli…

Trapattoni, Mart ayında SuudiA rabistan ile yapılacak olan hazırlık maçında takımın başında olacak… Futbol Federesyonu'nun gizlilikle yürüttüğü transfer çalışmasına, Trapattoni bugüne kadar kendi internet sitesinde hiç yalanma geçmedi. Sonuna kadar beklemesini bildi ve milli takımımızın başına geçti…

Giovanni Trapattoni kimdir?

Futbolculuk kariyerinde 1959'dan 1971'e kadar Milan forması giyen ve İtalyan ekibinin simgesi haline gelen Trapattoni, futbolu 1972 yılında bir başka Çizme takımı Varese'de bıraktı.

1974 yılında Milan'ın başına geçen tecrübeli teknik adam 1976 yılına kadar görevinin sürdürdükten sonra bir başka İtalyan devi Juventus'u çalıştırmaya başladı. Daha sonra Inter, Bayern Münih, Cagliari, Fiorentina gibi Avrupa'nın köklü kulüplerinin teknik direktörlüğünü üstlenen Trapattoni, 200 yılından 2004 yılına kadar da İtalya Milli Takımı'nda görev yaptı. İşte Giovanni Trapattoni'nin teknik direktörlük kariyeri:

1974 AC Milan
1976-1986 Juventus
1986-1991 Inter
1991-1994 Juventus
1994-1995 Bayern Münih
1995-1996 Cagliari