Sarı-kırmızılı kulübün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen için düzenlenen anma töreninden sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Tahincioğlu, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın Maccabi Netanya ile yapacaklarını karşılaşmanın kolay olmayacağını ifade ederek, şunları kaydetti: “Karşılaşma sıcak havada geçecek. Havanın sıcak olaması bizim için dezavantaj. Onlar zaten bugüne kadar o şartlara alışmışlar. Ama biz de orada çok rahat bir maç olacak düşüncesiyle sahaya çıkmayacağız. Zorlanacağız ama Galatasaray'ın bilindiği gibi bazı akıllı taktikleri vardır. O taktiklerden birisini bu maçta uygulayacaktır. İlk maçın deplasmanda olması bizim için avantajdır. Geri döndüğümüzde bu avantajımızı burada da kullanacağız. Biz bu turu geçeceğiz, öyle bir problemimiz yok.”

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Mühtaz Tahincioğlu, transfer çalışmalarının devam ettiğini de dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Galatasaray her gün transferle ilgili çalışma yapmakta. Galatasaray her an her türlü sürprizi yapabilir, geçmişte olduğu gibi. Bunu yalnız bugün için söylemiyoruz, gelecekte de böyle olacak. Galatasaray'ın ruhunda sürekli çalışan bir sistem var. Galatasaray'ın içinde 365 gün çalışan bir ekip var. O ekip, her gün bir şeyler yapmak ve sürprizlerde bulunmak için çalışıyor. Galatasaray'ın ihtiyacı olan ve kendi imkanları içinde alacağı insanlar vardır. Onlarla çok daha fazla birebir konuşulmakta.”

DENETLEME KURULUNDAKİ İSTİFALAR

Galatasaray Kulübü Denetleme Kurulu'ndaki istifaların sorulması üzerine Tahincioğlu, şunları ifade etti:
“Kendileri her toplantıya çağrılmadıklarını ifade ediyorlar. Denetleme kurulunun her toplantıda olacağına dair bir kural ve kanun yok. Denetleme kurulunun görevi, yönetim kurulunun yaptıklarını denetlemektir. Ama bunu fiilen her toplantıda bulunarak yapacaktır diye bir kural yoktur. Kendilerine göre haklı olabilirler. Biz onların istifalarını değerlendiriyoruz. Yedekleri vardır, bu durumda yedekler devreye girecektir.”