Ankaragücü'nün büyük bir gövde gösterisiyle transfer ettiği İngiliz futbolcu Darius Vassell'in Türkiye'de gördüğü ilgi İngiliz basınında alay konusu oldu.

Daily Mail gazetesi, İngiltere'de artık eleğini duvara asan eski Manchester City'li futbolcu Darius Vassell'in Türkiye'de bir süper star gibi karşılandığını yazdı.

Gazete, Manchester City'li eski golcüyü transfer görüşmesi için gittiği Türkiye'de 3 bin taraftarın karşıladığını belirterek, "Havaalanında inanılmaz sahneler yaşandı. Belli ki gördüğü bu ilgiden Vassell de şoka uğradı. Darius Vassel bizim sahillerde artık eleğini duvara asmış bir futbolcu olarak görülebilir, ancak Türkiye'de bir dünya starı gibi karşılandı. Kendine yeni kulüp ararken, Türkiye'de 'Eller havaya, Vassel buraya' pankartlarıyla ağırlandı" dedi.

"2004'Ü HATIRLIYORLAR HERHALDE"

Ankaragücü kulübü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın, İngiliz futbolcuyu 50 otobüs ve 250 otomobilden oluşan bir konvoyla havaalanından kalacağı otele götürerek büyük bir gövde gösterisi yaptığını belirten gazete, "Vassell son dönemlerde artık eski formunu kaybetmişti, ama Türk taraftarlar onu hala Euro 2004'te Light Stadyumu'nda kendilerini attığı golle hatırlıyorlar" diye yazdı.

VASSELL İLE 3 YILLIK ANLAŞMA SAĞLANDI

Bu sezon 100. yılını kutlayacak olan Ankaragücü, bir süredir görüştüğü ve Türkiye'ye getirdiği İngiliz golcü Darius Vassell ile her konuda anlaştı ve 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık anlaşma sağladı.

İngiltere'ye dönecek olan Vassell, Ankaragücü'nün Almanya'daki hazırlık kampı öncesinde Türkiye'ye gelecek ve kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan imzayı atacak.

Geçen sezon İngiltere Premier Ligi'nde Manchester City forması giyen Vassell'in kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran'da sona ermişti.