Fatih’te internette tanıştığı asker firarisi Ö.F.K. (26) tarafından evinde bıçaklanarak öldürülen transeksüel için anma töreni düzenlendi. 
 
İstanbul Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti Transeksüel Dayanışma Derneğinin girişimiyle bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluş üyesi, önceki gün öldürülen Didem Soral takma adlı Abdulkadir Çakmak’ın (37), Fındıkzade Molla Gürani Mahallesi Karakoyunlu Sokak’taki evinin önünde bir araya geldi. Grup üyeleri, cinayeti protesto ederek "Trans cinayetleri durdurulsun" yazılı pankart açtı. Çakmak’ın öldürüldüğü evin penceresine karanfiller bırakan, mumlar yakan grup adına açıklama yapan aktivist Ebru Kırancı, son zamanlarda transeksüel cinayetlerinin hızla arttığını belirterek, failin, ceza indiriminden faydalanmak için cinayetin ardından "Ben onu kadın zannetmiştim" şeklinde bahaneler ürettiğini savundu. 
 
Kırancı, olayın bazı basın organlarında katilin söylemlerine ağırlık verilerek yansıtıldığını, bunun da böyle olaylara girişebilecek kişilere akıl, fikir ve cesaret verdiğini öne sürdü. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan gruptakiler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.(DHA)